Για μια ακόμη χρονιά μειώθηκε το υπόλειμμα του μπλε κάδου, των Δήμων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Για μια ακόμη χρονιά μειώθηκε το υπόλειμμα  του μπλε κάδου, των Δήμων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Σε ποσοστό 72% ανήλθαν τα ανακυκλώσιμα υλικά, που αξιοποιήθηκαν από τους τέσσερις Δήμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης το 2022,  σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα anakyklosianthess.gr, που λειτουργεί στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης της Ανατολική ΑΕ-Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ και των Δήμων Θέρμης, Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη και Θερμαϊκού. Το ποσοστό αξιοποίησης είναι από τα μεγαλύτερα στη χώρα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του 2021, ήταν 68%.

Ειδικότερα από τους 14.916, τόνους που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Θέρμης, αξιοποιήθηκαν οι 10.861 τόνοι. Οι ποσότητες αυτές είναι αυξημένες σε σχέση με το 2021 κατά 5,8%. Επίσης, επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά, το τελευταίο τρίμηνο του 2022, με πρωτοβουλία της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., ξεκίνησε να εφαρμόζεται αξιοποίηση μέρους του υπολείμματος (ογκωδών), με ανάκτηση 27,87 τόνων.

Όσον αφορά τη συλλογή του «μπλε» κάδου, ο μέσος όρος των ανακυκλώσιμων υλικών, που μεταφέρεται από τους 4 ΟΤΑ της Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο ΚΔΑΥ, είναι 56,30 kg/κάτοικο

https://www.anakyklosianthess.gr/wp-content/uploads/ethsia_statistika_stoixeia_anakyklosis_suskevasion.pdf