Τον καφέ προσθέτει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στα 19 υλικά που ανακυκλώνει

Τον καφέ προσθέτει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στα 19 υλικά που ανακυκλώνει

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 19 είναι πλέον τα υλικά που συγκεντρώνονται σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τελευταία προσθήκη τον καφέ, είτε αυτός είναι σε κάψουλες είτε χύμα.

Για τη συλλογή έχουν τοποθετηθεί, μάλιστα, δύο ξεχωριστοί κάδοι με ειδική σήμανση, που βρίσκονται στο φουαγιέ, στο ισόγειο του Ιδρύματος. Στον ένα κάδο, που έχει καφέ χρώμα, συγκεντρώνονται μόνο χρησιμοποιημένες αλουμινένιες κάψουλες καφέ όλων των τύπων, ενώ για τον χύμα καφέ υπάρχει μικρός λευκός κάδος, όπου οι φοιτητές/τριες ρίχνουν μόνο χρησιμοποιημένο καφέ χύμα (φίλτρου, εσπρέσο, ελληνικό) που έχουν φέρει σε σακούλα από το σπίτι τους. Εναλλακτικά, υπάρχει και δεύτερος μεγάλος πράσινος κάδος στην αυλή του Πανεπιστημίου, δίπλα στην καφετέρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΜΑΚ, η ανακύκλωση του καφέ σε κάψουλες γίνεται από γνωστή ιδιωτική εταιρία, ενώ η ανακύκλωση του χύμα καφέ γίνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «InCommOn».

Επιπλέον της προσθήκης του καφέ στα υλικά που ανακυκλώνει, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με τη συγκέντρωση του τέταρτου τόνου πλαστικών καπακιών, προσέφερε πρόσφατα και 4ο αναπηρικό αμαξίδιο, με αποδέκτη, αυτή τη φορά, το Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου».

Όπως επισημαίνεται από τον υπεύθυνο της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Άρη Χατζηνικολάου, «τα τελευταία χρόνια, το εκτεταμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έχει γίνει γνωστό πανελληνίως, με αποτέλεσμα να δεχόμαστε δέματα με υλικά ανακύκλωσης όχι μόνον από όλη την Θεσσαλονίκη, αλλά και από όλη την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηνικολάου, «τα υλικά είναι κυρίως CD/DVD και πλαστικά καπάκια, για τα οποία ο κόσμος δεν βρίσκει άλλα σημεία ανακύκλωσης, και ενδεικτικό της απήχησης είναι το γεγονός ότι πρόσφατα ήρθαν δύο δέματα με CD/DVD, από το Ηράκλειο της Κρήτης».

Πηγή : GREEN AGENDA