«Εβδομάδα Περιβάλλοντος 2018»

«Εβδομάδα Περιβάλλοντος 2018»

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, ο Δήμος Καλαμαριάς για άλλη μια χρονιά θα δώσει το δικό του μήνυμα για το περιβάλλον διοργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Περιβάλλοντος 2018».

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου και το Γραφείο Παιδείας και θα πραγματοποιηθούν από 4 έως 9 Ιουνίου 2018.

Στις δράσεις θα συμμετάσχουν Δημοτικά Σχολεία, Φορείς Ανακύκλωσης, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, καθώς και πολίτες που είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος.

Η Εβδομάδα Περιβάλλοντος ξεκινάει τη Δευτέρα, 4 Ιουνίου, στις 09:00, στο Πάρκο Φοίνικα με τη συμμετοχή του 8ου Δημοτικού Σχολείου. Τα παιδιά μέσα από το εργαστήριο Κεραμικής «Μια γειτονιά όπως την ονειρεύομαι» θα κατασκευάσουν σπίτια, δέντρα και πάρκα φτιάχνοντας τη γειτονιά των ονείρων τους. Παράλληλα, θα μάθουν για την αξία της επαναχρησιμοποίησης συμμετέχοντας στο εργαστήριο «Κατασκευάζουμε πινιάτα από υλικά ανακύκλωσης».

Το πρωινό της Δευτέρας, στις 09:00, μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς θα αρωματίσουν το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς με τη φύτευση εποχιακών φυτών.

Την Τρίτη, 5 Ιουνίου, στις 09:00, στο Πάρκο Κηφισίας, το 7ο και το 17ο Δημοτικό Σχολείο θα συμμετάσχουν σε δύο παράλληλες δράσεις. Θα φτιάξουν τη γειτονιά των ονείρων τους με κατασκευές από πηλό, ενώ παράλληλα θα δώσουν πνοή σε άχρηστα υλικά κατασκευάζοντας πινιάτες από υλικά ανακύκλωσης.

Παράλληλα, το πρωινό της ίδιας μέρας, στις 10:30, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς με τους μαθητές και τους καθηγητές τους θα υλοποιήσουν τη δράση «Φυτεύουμε τον κήπο μας» με τη φύτευση εποχιακών φυτών στον κήπο του σχολείου τους.

Την Τετάρτη, 6 Ιουνίου στις 9:30, στο πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου, τα παιδιά θα συμμετάσχουν στο «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης). Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την ιδέα της Ανακύκλωσης και θα εκπαιδευτούν για το είδος των υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν.

Στις 7 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη, στις 10:00, μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς θα συμμετάσχουν σε δράση φύτευσης στο Πολιτιστικό Πολυλειτουργικό Κέντρο Καλαμαριάς (Ανδρ. Παπανδρέου).

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, οι μαθητές θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ας σώσουμε το καστανόδασος» η οποία διοργανώνεται από το 20ο Δημοτικό.

Την Παρασκευή, 8 Ιουνίου στις 11:00, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δ. Καλαμαριάς, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με θέμα την ανακύκλωση στον Δήμο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 20:30, στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού στον Πεζόδρομο Καλαμαριάς, το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους με την παράστασή του «Ο Καραγκιόζης οικολόγος». Η παράσταση έχει ως στόχο να περάσει περιβαλλοντικά μηνύματα και να ευαισθητοποιήσει το κοινό στην αξία προστασίας του περιβάλλοντος.

Το Σάββατο, 9 Ιουνίου στις 9:30, θα υλοποιηθεί η ανοιχτή εκδήλωση «Δώστε στα ρούχα σας μια δεύτερη ευκαιρία και ελάτε να κάνουμε τέχνη», στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού στον Πεζόδρομο Καλαμαριάς με την υποστήριξη της «EAST WEST GREECE». Φέρνουμε τα χρησιμοποιημένα ρούχα και παπούτσια μας, τα πετάμε στον ειδικό κάδο, παίζουμε με παλιά υφάσματα και δημιουργούμε πρωτότυπες κατασκευές.

Παράλληλα θα υλοποιηθεί διαγωνισμός graffiti με περιβαλλοντικό θέμα. Καλούμε τους καλλιτέχνες της πόλης να δώσουν το περιβαλλοντικό τους μήνυμα μετατρέποντας τους κάδους ανακύκλωσης ρούχων σε «έργα τέχνης». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους του διαγωνισμού και να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 2310024911 από Δευτέρα ως Παρασκευή (08:00 – 16:00). Θα υπάρξει χρηματικό έπαθλο για τον νικητή.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν με τη βοήθεια της EAST WEST GREECE.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα το βρείτε εδώ.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου Δ. Καλαμαριάς στο e-mail: zevgara@kalamaria.gr

Πηγή: Δήμος Καλαμαριάς