Εβδομάδα Περιβάλλοντος 2019

Εβδομάδα Περιβάλλοντος 2019

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου , ο Δήμος Καλαμαριάς για άλλη μια χρονιά θα δώσει το δικό του μήνυμα για το περιβάλλον διοργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Περιβάλλοντος 2019».

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου και το Γραφείο Παιδείας και θα πραγματοποιηθούν από 5 έως 11 Ιουνίου 2019.

Η Εβδομάδα Περιβάλλοντος ξεκινάει την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στις 09:30, στην Πλατεία Σκρα, με τη συμμετοχή του 3ου και 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς. Τα παιδιά θα συμμετάσχουν στο «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης). Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά εξοικειώνονται με την ιδέα της Ανακύκλωσης και εκπαιδεύονται για τα είδη των υλικών συσκευασίας που μπορούν να ανακυκλωθούν.

Την Παρασκευή, 7 Ιουνίου, στις 09:00, στην Πλατεία Ύδρας, μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου θα συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης. Θα φτιάξουν τη γειτονιά των ονείρων τους με κατασκευές από πηλό, ενώ παράλληλα θα δώσουν πνοή σε άχρηστα υλικά κατασκευάζοντας ψηφιδωτά από χαρτόνι και πλαστικά καπάκια.

Το απόγευμα της ίδια μέρας (17:00 – 21:00) θα υλοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο «Δώστε στα ρούχα σας μια δεύτερη ευκαιρία και ελάτε να κάνουμε τέχνη», στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού στον Πεζόδρομο Καλαμαριάς με την υποστήριξη της «EAST WEST GREECE». Φέρνουμε τα χρησιμοποιημένα ρούχα και παπούτσια μας, τα πετάμε στον ειδικό κάδο, παίζουμε με παλιά υφάσματα και δημιουργούμε πρωτότυπες κατασκευές.

Παράλληλα θα υλοποιηθεί διαγωνισμός graffiti με περιβαλλοντικό θέμα. Καλούμε τους καλλιτέχνες της πόλης να δώσουν το περιβαλλοντικό τους μήνυμα μετατρέποντας τους κάδους ανακύκλωσης ρούχων σε «έργα τέχνης». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους του διαγωνισμού στο www.kalamaria.gr και στο τηλ. 2310024911 από Δευτέρα ως Παρασκευή (08:00 – 16:00). Θα υπάρξει χρηματικό έπαθλο για τους τρεις πρώτους νικητές.

περισσότερα…