Εκδήλωση βράβευσης του 7ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα: «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ»

Εκδήλωση βράβευσης του 7ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα: «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ»

Με την απονομή των δύο βραβείων για μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου και των δέκα επαίνων στις φωτογραφίες που ξεχώρισαν, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα: «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ», που οργάνωσε για 7η χρονιά η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Μαίου 2024 στον κατάμεστο πολυχώρο WE, σε μια ζεστή εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ και αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Δήμου Θέρμης Σωκράτης Σαμαράς, υποδέχθηκε ένα πλήθος από μαθητές, μαθήτριες γονείς και εκπαιδευτικούς παρουσιάζοντας την εταιρεία που αποτελεί εδώ και 29 χρόνια το εργαλείο της αυτοδιοίκησης για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στην ευρύτερη  περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης  έχοντας ως βασική πολιτική της τον συνδυασμό  παράλληλων παρεμβάσεων  σε όλους τους τομείς της κοινωνίας αξιοποιώντας και τη συμμετοχή της σε συγχρηματοδοτούμενα έργα από την ΕΕ.

Οι 149 μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από Λύκεια και Γυμνάσια της ΠΚΜ, με 282 φωτογραφίες τους από την Κεντρική Μακεδονία πέτυχαν μέσα από τα δικά τους κλικ να προσεγγίσουν τους 16 από τους 17 στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης ανεβάζοντας τον πύχη και καθιστώντας δύσκολο το έργο της κριτικής επιτροπής στην τελική επιλογή της, όπως ανέφερε και ο παρουσιαστής δημοσιογράφος κος Νίκος Αβουκάτος.

Ολοι οι παρευρισκόμενοι είχαν τη χαρά να δούν όλες τις διαγωνιζόμενες φωτογραφίες και στη συνέχεια το λόγο πήραν παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, εκπαιδευτικοί και γονείς εκφράζοντας την γνώμη αλλά και τα συναισθήματά τους για την όλη διαδικασία.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα βραβεία και τους επαίνους έδωσε τέλος στην αγωνία των συμμετεχόντων και σκόρπισε χαρά και χαμόγελα στα παιδιά που κέρδισαν. Την απονομή έκαναν, ο πρόεδρος κος Σωκράτης Σαμαράς και τα μέλη της επιτροπής δρ. Αντωνία Δαρδιώτη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και κος Αριστείδης Κωνσταντινίδης Εκπαιδευτικός, Μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΕΠΕΑ Θέρμης.

Τα δύο βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής:  

1ο βραβείο Λυκείου που συνοδεύεται από δωροεπιταγή 500€για αγορά φωτογραφικού υλικού

στην Μόχλα Κατσίφα Ναταλία, μαθήτρια της 3ης Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Απόστολος Παύλος Θεσσαλονίκης με τίτλο: Χάρτινα αστικόδεντρα τραβηγμένη στην πλατεία Ναυαρίνου που προσέγγισε τον στόχο νουμερο 11 (Βιώσιμες Πόλεις & Κοινότητες) των 17 στόχων της βιώσιμης Ανάπτυξης

Οι πέντε έπαινοι για το Λύκειο στους

  • Ανυπαρίδου Δήμητρα, 20ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης
  • Κερμεντής Αστέριος, ΓΕΛ Κασσάνδρας
  • Παπαδοπούλου Μαρία, Παλλατίδειο ΓΕΛ Σιδηροκάστρου
  • Ρίζος Στέργιος, ΓΕΛ Νιγρίτας
  • Σιμωνίδης Θωμάς, 20ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης

1ο Βραβείο Γυμνασίου που συνοδεύεται από δωροεπιταγή 300€για αγορά φωτογραφικού υλικού

στην Αρσενιάδου Μαρία, μαθήτρια της 3ης Γυμνασίου από τα Εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος με τίτλο: Βιομηχανικό τοπίο, τραβηγμένη στην Καλλιθέα Πιερίας που προσέγγισε τον στόχο νουμερο 9 (Βιομηχανία, Καινοτομία & Υποδομές) των 17 στόχων της βιώσιμης Ανάπτυξης.

Οι πέντε έπαινοι για το Γυμνάσιο στους:

  • Ανανιάδου Άννα, Α΄Γυμνάσιο Ανατόλια – Θεσσαλονίκη
  • Αφθονίδου Αγλαια, Εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος – Θεσσαλονίκη
  • Παπαγγελής Δημήτριος, 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς
  • Παπαδόπουλος Γεώργιος, Παλλατίδειο Γυμνάσιο Σιδηροκάστρου
  • Παπότη Δήμητρα – Βαρβάρα, Γυμνάσιο Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί

Τα βίντεο με όλες τις φωτογραφίες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, μπορείτε να τα δείτε εδω και τις 12 βραβευμένες, εδώ

Την εκδήλωση έκλεισε ο Γενικός Διευθυντής της Ανατολική ΑΕ Ιάκωβος Σαρηγιάννης ευχαριστώντας όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αλλά και σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της, ανανεώνοντας το ραντεβού για 8η χρονιά.

Ειδική μνεία έγινε και στην κριτική επιτροπή που στηρίζει τον θεσμό από την αρχή του διαγωνισμού (με μικρές αλλαγές στη σύνθεσή της) αποτελούμενη από τους: οι Γεώργιος Κατσάγγελος, Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών, τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, Στυλιανός Ντεξής, Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών, τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, Γεωργία Παπαδοπούλου, Εικαστικός ΕΕΠ, Εργαστήριο Νέων Μέσων τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, δρ. Αντωνία Δαρδιώτη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, δρ. Χριστίνα Τσαλίκη Πρώην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Μιχελάκη πρώην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Συντονίστρια του Φροντιστηρίου Βιωσιμότητας Δήμου Νεάπολης-Συκεών και Αριστείδης Κωνσταντινίδης Εκπαιδευτικός, Μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΕΠΕΑ Θέρμης.

Την επιμέλεια και παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος Νίκος Αβουκάτος.

Η Ανατολική ΑΕ ευχαριστεί ιδιαίτερα και συγχαίρει όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, τους γονείς και εκπαιδευτικούς των σχολείων τους, καθώς και την κριτική επιτροπή που στήριξαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού.Η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών αλλά και η ενεργοποίηση εκπαιδευτικών και γονιών μας δίνει ώθηση για τη συνέχιση και καλυτέρευση του διαγωνισμού.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εξετάσεις στα παιδιά και καλό καλοκαίρι σε όλους!