Η Ανακύκλωση στον Δήμο Βόλβης πήγε ... παραλία

Η Ανακύκλωση στον Δήμο Βόλβης πήγε ... παραλία

Στην τοποθέτηση κάδων και καλαθιών ανακύκλωσης για πλαστικό, μέταλλο, χαρτί και γυαλί σε beach bar της Ασπροβάλτας, των Βρασνών και του Σταυρού προχώρησε ο δήμος Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στη Greenagenda.gr, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας Χρήστος Σαββόπουλος, τόνισε ότι η δημοτική αρχή έχει χαράξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με σκοπό την αύξηση της ανακύκλωσης και της ευαισθητοποίησης επαγγελματιών, κατοίκων και επισκεπτών.

«Η ανταπόκριση κατοίκων, εμπόρων και επαγγελματιών είναι πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα η εφαρμογή του νέου συστήματος ανακύκλωσης να έχει επιφέρει σημαντική μείωση του όγκου των συμβατικών απορριμμάτων», τόνισε ο κ. Σαββόπουλος.

«Για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στόχος μας είναι η αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης και ο διπλασιασμός του έως το 40%. Είμαστε ικανοποιημένοι και όπως διαπιστώνουμε έχουμε καταφέρει να πετύχουμε τον στόχο μας με τη βοήθεια των επαγγελματιών και των πολιτών. Η προσπάθεια όλων μας πρέπει να είναι συνεχής και εμείς προσπαθούμε τους επαγγελματίες να τους ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο με σκοπό να συμβάλλουν στη βελτίωση των ποσοστών της ανακύκλωσης», σημείωσε ο κ. Σαββόπουλος.

περισσότερα…