“Η ορθή διαχείριση των αποβλήτων για τη μετάβαση σε μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων (Zero Waste) – Περιβαλλοντική συμμόρφωση”.

“Η ορθή διαχείριση των αποβλήτων για τη μετάβαση σε μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων (Zero Waste) – Περιβαλλοντική συμμόρφωση”.

 To 2o  Rethink forum, μια πρωτοβουλία του δημοσιογράφου Νίκου Αβουκάτου, διοργανώνεται  την Τετάρτη 22 Μαρτίου από τις 10.00 έως τις 13.00, στο θέατρο « Μελίνα Μερκούρη», του Δήμου Καλαμαριάς,  με θέμα:  “Η ορθή διαχείριση των αποβλήτων για τη μετάβαση σε μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων (Zero Waste) – Περιβαλλοντική συμμόρφωση”.

Στην εποχή της Κυκλικής Οικονομίας η δεξαμενή σκέψης “Rethink” εστιάζει στην ορθή προσέγγιση διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων, των ΑΕΚΚ και των βιοαποβλήτων. Κατά τη διάρκεια της τρίωρης συζήτησης θα παρουσιαστούν η σημερινή κατάσταση με τις ανεξέλεγκτες εναποθέσεις των αποβλήτων, ο καταμερισμός των ευθυνών και η περιβαλλοντική συμμόρφωση των πολιτών. Επίσης, θα παρουσιαστεί το νέο σύστημα διαχείρισης του καφέ κάδου για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων. Βασικός στόχος της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που σχετίζονται με την ορθή διαχείριση αποβλήτων.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο Γ.Γ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπ. Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Μανώλης Γραφάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, Κώστας Γιουτίκας και ο Γενικός Διευθυντής του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε, Ιάκωβος Σαρηγιάννης, ο οποίος θα αναφερθεί στην διαχείριση αποβλήτων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς

Πρόγραμμα εκδήλωσης