Ξεπέρασαν τους 8.000 τόνους οι Συσκευασίες που Ανακυκλώθηκαν το 2018 από τους Δήμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Ξεπέρασαν τους 8.000 τόνους οι Συσκευασίες που Ανακυκλώθηκαν το 2018 από τους Δήμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Οι Δήμοι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Θέρμης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Θερμαϊκού, με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., συνεχίζουν για μια ακόμη χρονιά, να βρίσκονται μεταξύ των πρώτων Δήμων με τα μεγαλύτερα ποσοστά Ανακύκλωσης.

Ειδικότερα, για το έτος 2018, ανακυκλώθηκαν 8.079 τόνοι συσκευασιών που συλλέχθηκαν από τα δίκτυα Προσωρινής Αποθήκευσης μπλε κάδων των 4 Δήμων και από το δίκτυο χωριστής συλλογής χαρτιού (μπλε κάδοι με κίτρινο καπάκι) του Δήμου Θέρμης (πιλοτικό πρόγραμμα). Επιπλέον, στους 350 περίπου τόνους ανήλθε το γυαλί που συλλέχθηκε από τους μπλε κώδωνες των 4 ΟΤΑ και αξιοποιήθηκε.

Σημαντικά είναι τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη που προέκυψαν το 2018 από τα έργα Ανακύκλωσης που υλοποιούν οι 4 Δήμοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης – ΕΕΑΑ Α.Ε. και την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.

  • Εξοικονόμηση 236.012 ευρώ από το τέλος ταφής
  • Μείωση των δρομολογίων προς το ΧΥΤΑ κατά 2.408 δρομολόγια (εξοικονόμηση καυσίμων, βελτίωση κυκλοφοριακού κλπ.)
  • Μείωση εκπομπών CO2 κατά 11.128 τόνους
  • Επιμήκυνση του χρόνου ζωής του ΧΥΤΑ (εξοικονομήθηκε χώρος για απορρίμματα 17.678 κατοίκων για ένα χρόνο)
  • Εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας που απαιτούνται για την παραγωγή των υλικών που ανακυκλώθηκαν (πχ. από την ανακύκλωση χαρτιού επετεύχθη η αποφυγή υλοτόμησης 93.398 δέντρων).