Ουρές για Ανακύκλωση στο Κινητό Πράσινο Σημείο του Δήμου Παύλου Μελά

Ουρές για Ανακύκλωση στο Κινητό Πράσινο Σημείο του Δήμου Παύλου Μελά

Συνολικά 280 κιλά πλαστικό, 25 κιλά αλουμίνιο, 550 κιλά χαρτί και 10 λίτρα τηγανέλαιο συλλέχθηκαν σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων από 400 μαθητές των δημοτικών σχολείων του δήμου Παύλου Μελά, που μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους και τέσσερις πολιτιστικούς –περιβαλλοντικούς συλλόγους παρέδωσαν τα καθαρά ανακυκλώσιμα υλικά στο Κινητό Πράσινο Σημείο, το ειδικό όχημα που αποκτήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Tropa Verde».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σάκη Λαζαρίδη, τον πρώτο χρόνο λειτουργίας το εκπαιδευτικό Κινητό Πράσινο Σημείο θα επισκέπτεται πάρκα και πλατείες δίπλα σε σχολικές μονάδες με σκοπό τη σωστή ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των μαθητών και πολιτών για την προώθηση της ανακύκλωσης με Διαλογή στην Πηγή καθαρών χωριστών υλικών.

«Σε πρώτη φάση συλλέγουμε πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο και τηγανέλαιο και σταδιακά θα προχωρήσει και η συλλογή των μικρών ηλεκτρικών συσκευών, μπαταριών και συσκευασιών από Tetra-pak», τόνισε στη Greenagenda.gr ο κ. Λαζαρίδης.

Το πρόγραμμα λειτουργίας του εκπαιδευτικού Κινητού Πράσινου Σημείου σχετικά με τις ώρες και τα σημεία που επισκέπτεται ανακοινώνεται μέσω της ιστοσελίδας του δήμου Παύλου Μελά αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες επιβραβεύονται για την ποσότητα και το βάρος των υλικών που προσκομίζουν προς ανακύκλωση από τους συνεργαζόμενους – χορηγούς του προγράμματος «Tropa Verde».

Στους χωριστούς ειδικούς κάδους του Κινητού Πράσινου Σημείου ανακυκλώνονται πλαστικά PET, σύμμεικτα Πλαστικά, αλουμίνιο, χαρτί/χαρτόνι, βρώσιμα έλαια και λίπη.

«Είναι πολύ ελπιδοφόρο να συμμετέχουν νέα παιδιά στη δράση και να γεμίζουν οι κάδοι ανακύκλωσης πλαστικού, αλουμινίου, χαρτιού και γυαλιού, έτσι ώστε, όσο το δυνατόν, να καταλήγουν λιγότερα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ, επιτυγχάνοντας και εξοικονόμηση πόρων από τη μεταφορά τους», δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Το Κινητό Πράσινο Σημείο επισκέφθηκε μέχρι στιγμής επτά σημεία στον δήμο.

«Οι περιβαλλοντικές δράσεις με εκπαιδευτικό χαρακτήρα είναι ιδιαίτερα σημαντικές προκειμένου οι πολίτες να μάθουν τον σωστό τρόπο της ανακύκλωσης και κυρίως της διαλογής στην πηγή, έτσι ώστε ένα μεγάλο ποσοστό των υλικών να μην καταλήγουν στους ΧΥΤΑ. Το κινητό Πράσινο Σημείο είναι ένα μέσο ενημέρωσης και εκπαίδευσης με πρακτικό τρόπο», σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης και εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας του δήμου.

Στους πολίτες διανέμεται ενημερωτικό φυλλάδιο, με οδηγίες χρήσης (πώς γίνεται η συλλογή, τι επιτρέπεται να τοποθετείται στον κάθε κάδο), καθώς και τσάντες ανακύκλωσης.

Πηγή: greenagenda.gr