Πως ο Δήμος Παύλου Μελά «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕ» ένα παράνομο κτίσμα μετά την κατεδάφιση του

Πως ο Δήμος Παύλου Μελά «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕ» ένα παράνομο κτίσμα μετά την κατεδάφιση του

Πράξη κάνει ο δήμος Παύλου Μελά το μότο ότι τα μπάζα δεν είναι άχρηστα υλικά, αξιοποιώντας τα ΑΕΚΚ με ορθό και βιώσιμο τρόπο, πάντα σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επαναχρησιμοποίηση των αδρανών υλικών μετά την κατεδάφιση ενός κτίσματος στην οδό Καραολή και Δημητρίου στην περιοχή της Σταυρούπολης, το οποίο μετά από πολυετή δικαστικό αγώνα κρίθηκε παράνομο.

Το συγκεκριμένο κτήριο εμπόδιζε την ομαλή κυκλοφορία αυτοκινήτων αλλά και την ασφαλή μετακίνηση των πεζών στον οδικό αυτό άξονα της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Το συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης των ΑΕΚΚ μετέτρεψε τα υλικά της κατεδάφισης σε χρήσιμα και πιο συγκεκριμένα σε άμμο, χώμα, χαλίκι και θραυστό υλικό 3Α.

«Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα ορθής διαχείρισης αποβλήτων. Έτσι όσοι παράγουν τέτοιου είδους υλικά μετά από ανακαίνιση ή εκσκαφή πρέπει να τα διαχειρίζονται σωστά, σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας ώστε να μην καταλήγουν ανεξέλεγκτα στο φυσικό περιβάλλον και να προκαλούν σοβαρή υποβάθμισή του», είπε στη Greenagenda.gr ο Σάκης Λαζαρίδης, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Παύλου Μελά.

περισσότερα…