Σχετικά

Η Ανακύκλωση στην Ανατολική Θεσσαλονίκη αναπτύχθηκε από τον Ιούνιο του 2007 και εξυπηρετεί τους 4 Δήμους της ανατολικής Θεσσαλονίκης (Καλαμαριάς, Θέρμης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Θερμαϊκού). Το πρώτο έργο που υλοποιήθηκε είναι αυτό του ‘μπλε κάδου’ και της Ανακύκλωσης Συσκευασιών σε συνεργασία με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης (Σ.Σ.Ε.Δ.), την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ Α.Ε.) και την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.).

Η συνεργασία αυτή, οδήγησε την παραπάνω Δημοτική κοινοπραξία τα έτη 2009 και 2010, στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά με τα μεγαλύτερα ποσοστά Ανακύκλωσης και ποσοστό εκτροπής από την ταφή περίπου 11%. Εκπληρώνοντας τις Ευρωπαϊκές και Εθνικές θεσμικές τους υποχρεώσεις οι 4 Δήμοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, δημιούργησαν συνεργασίες με το σύνολο των Συλλογικών Συστημάτων ΕΔ για όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Παράλληλα στην περιοχή δραστηριοποιείται ένα Ατομικό Σύστημα (ΑΒ Βασιλόπουλος), ενισχύοντας τα στατιστικά στοιχεία και συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.