Η COMBATT ανακύκλωσε πάνω από 100.000 τόνους μπαταρίες στην Ελλάδα από το 2014

Η COMBATT ανακύκλωσε πάνω από 100.000 τόνους μπαταρίες στην Ελλάδα από το 2014

Η ζήτηση για μπαταρίες αυξάνεται ραγδαία και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, κατά 14 φορές έως το 2030. Αυτό οφείλεται κυρίως στις ηλεκτροκίνητες μεταφορές, που καθιστούν την αγορά αυτή ολοένα και πιο στρατηγική σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή η παγκόσμια εκθετική αύξηση της ζήτησης για μπαταρίες θα οδηγήσει σε ισοδύναμη αύξηση της ζήτησης πρώτων υλών, εξ ου και η ανάγκη ελαχιστοποίησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεών τους.

Με κεντρικό μήνυμα “Η συμβολή σου μετράει”, η COMBATT A.E. «Ολοκληρωμένη Συλλογική Εναλλακτική Διαχείριση Συσσωρευτών Πανελλαδικής Εμβέλειας» προβάλλει τη σημαντική συνεισφορά όλων των εμπλεκομένων -καταναλωτών και επαγγελματιών του κλάδου συσσωρευτών- στην ορθή ανακύκλωση τους, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

O διευθύνων σύμβουλος Διονύσης Μπουντουβάς ανέφερε ότι από τις αρχές του 2014 μέχρι σήμερα και στο διάστημα των 7,5 ετών, μέσω της ανάπτυξης ενός δικτύου πάνω από 50 αδειοδοτημένων συνεργατών, ανακυκλώθηκαν περισσότεροι από 100.000 τόνους συσσωρευτών.

«Είμαστε σε καλό δρόμο στην ορθή διαχείριση των συσσωρευτών. Η συλλογή που κάνουμε κάθε χρόνο υπερκαλύπτει τις ποσότητες των μπαταριών τις οποίες βάζουν στην αγορά όλοι οι παραγωγοί που είναι συμβεβλημένοι. Είμαστε σταθερά την τριετία 2018-2020 πάνω από 15% επιπλέον στη συλλογή τους από ό,τι ήταν η εισαγωγή των νέων μπαταριών στην αγορά», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουντουβά, οι μπαταρίες θα γνωρίσουν μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια λόγω της αξιοποίησης των ΑΠΕ, των ανεμογεννητριών, της ηλεκτροκίνησης και της αξιοποίησης του πράσινου υδρογόνου.

«Η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται, άρα αυξάνεται και η αποθήκευση ενέργειας. Εμείς προετοιμαζόμαστε για αυτό με το ΥΠΕΝ και τον ΕΟΑΝ ώστε να ανταπεξέλθουμε στις επερχόμενες ανάγκες», επισήμανε.

Η Combatt συμμετείχε στην 85η ΔΕΘ και οι υπεύθυνοι του συλλογικού συστήματος ενημέρωσαν τους επισκέπτες για την ορθή διαχείριση αποβλήτων συσσωρευτών σε όλους τους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας της συγκεκριμένης αγοράς, ώστε να γίνει αντιληπτή η ανάγκη ανακύκλωσης και ανάκτησης των υλικών της μπαταρίας για τη δημιουργία νέων προϊόντων.

Πηγή : του Νίκου Αβουκάτου (greenagenda.gr )