Δήμος Παλλήνης: Η έξυπνη «Γωνιά Ανακύκλωσης» στο πλαίσιο του προγράμματος Followgreen

Δήμος Παλλήνης: Η έξυπνη «Γωνιά Ανακύκλωσης» στο πλαίσιο του προγράμματος Followgreen

Προσφορές και εκπτώσεις, σε περισσότερα από 50 τοπικά καταστήματα, περιλαμβάνει η επιβράβευση για τους δημότες που ανακυκλώνουν, με την έξυπνη «γωνιά ανακύκλωσης» να βρίσκεται στην πλατεία του Πολιτιστικού Κέντρου στον Γέρακα, η οποία τέθηκε σε λειτουργία  στο πλαίσιο του προγράμματος Followgreen, που υλοποιεί ο  δήμος Παλλήνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου η καινοτομία της δράσης, έγκειται στο γεγονός ότι, σε αντίθεση με άλλες «γωνιές ανακύκλωσης»:

Α) Διαθέτουν πλήρες σύστημα με έξι «ρεύματα» ανακύκλωσης (χαρτί, πλαστικό, μέταλλα, γυαλί, συσκευές και τηγανέλαια), για να επιτυγχάνεται ταυτόχρονη συλλογή. Το απορρίμματα ελέγχονται με ηλεκτρονικό τρόπο, έτσι ώστε οι χρήστες τους να ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να ανακυκλώσουν.

Β)Επιβραβεύουν όσους ανακυκλώνουν, οι οποίοι λαμβάνουν «πόντους ανακύκλωσης», τους οποίους μπορούν να εξαργυρώσουν σε πάνω από 50 καταστήματα στην Ανθούσα, τον Γέρακα και την Παλλήνη, τα οποία συνεργάζονται με το πρόγραμμα Followgreen του Δήμου Παλλήνης.

Για να «πιστωθούν» οι «πόντοι ανακύκλωσης» στους χρήστες, θα πρέπει πρώτα να «κατεβάσουν» δωρεάν στο κινητό τους, την ηλεκτρονική εφαρμογή (application) Followgreen App, του Δήμου Παλλήνης και κάθε φορά που ανακυκλώνουν να «σαρώνουν» με το κινητό τους το ειδικό QR code που θα βρουν διαθέσιμο στη Γωνιά.

Τρία απλά βήματα για τη χρήση της εξυπνης «γωνιάς ανακύκλωσης »

Πραγματοποιείτε την εγγραφή σας στο Followgreen.gr/pallini (μόνο, εάν δεν είστε ήδη μέλη του Followgreen Δήμου Παλλήνης) και κάθε φορά που επισκέπτεστε την Γωνιά ακολουθείτε τα παρακάτω 3 βήματα:

1 Επιδεικνύετε το προσωπικό σας QR Code (βρίσκεται στο Followgreen λογαριασμό σας), στο αναγνωριστικό scanner που βρίσκεται στο αριστερό τμήμα της «Έξυπνης Γωνιάς Ανακύκλωσης».

Ξεκινάτε να ανακυκλώνετε σε 1 ή περισσότερες από τις 6 εισόδους ανακυκλώσιμων υλικών της έξυπνης γωνιάς επιβράβευσης της ανακύκλωσης που βρίσκεται στην Πλατεία του Πολιτιστικού Κέντρου στο Γέρακα (Followgreen.gr/pallini/recyclebucket).

Η έξυπνη «γωνιά ανακύκλωσης» μετρά αυτόματα την ποσότητα που ανακυκλώνετε και σας δίνει άμεσα τους πόντους επιβράβευσης ανά τεμάχιο ή βάρος (μόνο στο χαρτί).

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία «ποντοδοσίας», σαρώνετε ξανά το προσωπικό σας QR Code στο αναγνωριστικό scanner. Λαμβάνετε αυτόματα email επιβεβαίωσης με την καταγραφή των ποσοτήτων και των συλλεχθέντων πόντων.Όποτε επιθυμείτε, πλοηγηθείτε στην κατηγορία «Εξαργύρωσε» Followgreen.gr/pallini και επιλέξτε την προσφορά που σας αρέσει. Αποκτήστε δυνατότητα εξαργύρωσης ανάμεσα σε 60 και πλέον προσφορές τοπικών καταστημάτων & e-shop του Δήμου!

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της ο δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, δήλωσε: «Ο Δήμος μας, πρωτοπορεί στην Ελλάδα, παρέχοντας ένα καινοτόμο σύστημα που αλλάζει τον τρόπο της ανακύκλωσης, επιβραβεύοντας τους πολίτες και στηρίζοντας την τοπική οικονομία. Ελπίζουμε να έχουμε την ενεργό συμμετοχή σας στο νέο αυτό καινοτόμο εγχείρημα του Δήμου μας, ώστε να αποτελέσουμε πρότυπο της προσπάθειας για ένα καλύτερο περιβάλλον. Προχωράμε, λοιπόν, όλοι μαζί στον κοινό μας στόχο. Πολίτες, σχολεία, τοπικές επιχειρήσεις, στηρίζουμε το περιβάλλον, στηρίζουμε τον Δήμο μας, στηρίζουμε το μέλλον μας».

Πηγή: greenagenda.gr