Ογδόντα πέντε σχολεία, συμμετείχαν στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για την ανακύκλωση

Ογδόντα πέντε σχολεία, συμμετείχαν στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για την ανακύκλωση

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ανατολική Α.Ε., σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α.), αδειοδοτημένο Φορέα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και υπεύθυνο για την υλοποίηση προγραμμάτων ανακύκλωσης συσκευασιών για όλη την Ελλάδα (ΣΣΕΔΑ), υλοποίησαν για μια ακόμη χρονιά πρόγραμμα παρουσιάσεων – ενημερώσεων και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για την ανακύκλωση, στις σχολικές μονάδες των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής και συγκεκριμένα: στους Δήμους Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, Πυλαίας – Χορτιάτη, Χαλκηδόνας και Προποντίδας.

Στόχος της δράσης, ήταν η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η παρακίνηση των μαθητών, των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών, να συμμετέχουν θετικά και ενεργά στο πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης των συσκευασιών. Επιπλέον μέσα από τις δράσεις που περιλαμβάνονται, οι συμμετέχοντες (παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς) θα κατανοήσουν την αλληλουχία και συνέχεια της ανθρώπινης συμπεριφοράς και δράσης, και τη σύνδεση της, με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, μέσα από την αξιοποίηση των οπτικοακουστικών μέσων και της βιωματικής μάθησης.

Το πρόγραμμα αφορούσε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και συγκεκριμένα, της Τρίτης, Τέταρτης, Πέμπτης και Έκτης τάξης καθώς και όλες τις τάξεις του Γυμνασίου κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016 -2017. Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα συμμετείχαν 85 σχολεία, 13.684 μαθητές, 277 εκπαιδευτικοί σε 615 ώρες παρουσιάσεων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2016 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2017